Κλιματιστικό, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την σωστή και οικονομική λειτουργία του

Συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες για το κλιματιστικό σας

Τα κλιματιστικα χωρίς καμία αμφιβολία πλέον δεν αποτελούν ένα δυσεύρετο είδος πολυτελείας το οποίο παλιότερα συναντούσαμε μόνο στα πιο ευκατάστατα σπίτια. Σήμερα ένα τουλάχιστον κλιματιστικο είναι αυτονόητο για πολλά νοικοκυριά. Αυτό από μόνο του κάνει επιτακτική την ανάγκη να μάθετε πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σωστά εξοικονομώντας παράλληλα και αρκετά χρήματα. Ποιος από σας δεν θα ήθελε να μειώσει αισθητά τον λογαριασμό του ρεύματος κάνοντας απλές αλλαγές στις καθημερινές του συνήθειες; Επειδή η απάντηση είναι αυτονόητη ακολουθούν ορισμένες από τις βασικότερες συμβουλές που αν υιοθετήσετε θα δείτε άμεσα αποτελέσματα . Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Ποια είναι η ιδανικη ρυθμιση θερμοκρασιας air condition το χειμωνα και το καλοκαιρι, Πως ρυθμιζω το air condition, ποια είναι η σωστη λειτουργια κλιματιστικου κλπ . Ας ξεκινήσουμε να δούμε πως μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα κάνοντας σωστή χρήση στα κλιματιστικά μας.

Η σωστή τοποθέτηση είναι το Α και το Ω για το κλιματιστικο σας

Η συγκεκριμένη συμβουλή κυρίως αφορά όσους σκοπεύουν να εγκαταστήσουν μονάδες ψύξης θέρμανσης στο χώρο τους ή εκείνους που έχουν στα σκαριά κάποια ανακαίνιση στις ήδη υπάρχουσες, καθώς αφορά την σωστή και έξυπνη τοποθέτηση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικου ώστε να έχετε αποδοτικότερο κλιματισμο με μικρότερο κόστος. Η επιλογή της κατάλληλης θέσης για το air condition πρέπει να γίνει με βάση την ευρύτερη διαρρύθμιση του χώρου σας και πάντα με γνώμονα την οικονομικότερη για σας τελική κατανάλωση ενέργειας. Φυσικά ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί ώστε να αποφύγετε θέσεις που βρίσκονται κοντά σε συσκευές με έντονη θερμότητα ή που ωθούν τον παραγόμενο αέρα να χτυπά απευθείας πάνω στους ανθρώπους. Όσο αναφορά την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικου θα πρέπει να διασφαλίσετε την τοποθέτηση της σε ένα μέρος που να μην μειώνει την απόδοση της εσωτερικής μονάδας. Ιδανικά θα χρειαστείτε έναν άνετο εξωτερικό χώρο που να αερίζεται και να μην είναι περιορισμένος από οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο. Θυμηθείτε ότι η σωστή τοποθέτηση του air condition μπορεί να γίνεται μια φορά αλλά σας γλιτώνει χρήματα κάθε μήνα οπότε δώστε προσοχή και χρόνο.

Λογική και μετρημένη χρήση του κλιματιστικου

Το κλιματιστικο είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας για τους περισσότερους από μας. Ως δεδομένη παροχή στην καθημερινότητα μας δεν είναι λίγες οι φορές που ίσως να το χρησιμοποιούμε αλόγιστα. Σε αυτό βέβαια ίσως να συμβάλει και το γεγονός ότι εξ αρχής δεν μάθαμε ποια είναι η σωστή του χρήση. Ήρθε λοιπόν η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μάθουμε πως χρησιμοποιώντας σωστά το κλιματιστικο μας μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα. Ας ξεκινήσουμε από τον πρώτο και βασικό κανόνα. Η ύπαρξη του κλιματιστικου στο χώρο σας δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε απαραίτητα κάθε μέρα. Το air condition ενεργοποιείται και χρησιμοποιείται μόνο και αν, είναι απαραίτητο! Κάποιες μέρες η θερμοκρασία μπορεί να είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε κλιματισμο. Κάποιες άλλες πάλι μπορεί παρ’ ότι η θερμοκρασία είναι αυξημένη να έχετε την δυνατότητα να κάνετε κάποιες κινήσεις ματ για να επέμβετε στην θερμοκρασία του χώρου σας όπως να κατεβάσετε τις τέντες, να ανοίξετε μια ομπρέλα για να διασφαλίσετε σκιά , να φορέσετε πιο ελαφριά ρούχα. Και πάλι σε αυτή την περίπτωση, η χρήση του κλιματιστικου δεν είναι απαραίτητη! Αν ωστόσο έχετε εξαντλήσει όλους τους εναλλακτικούς τρόπους να δροσιστείτε και κανένας δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα τότε και μόνο τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μεγάλα μέσα.

Πως να λειτουργούμε το κλιματιστικο

Όσο για τις μέρες λοιπόν αυτές που θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικο σας καλό θα είναι να έχετε στο νου σας ότι προκειμένου να ζεσταθείτε ή να δροσιστείτε δεν είναι απαραίτητο να λειτουργεί καθ όλη την διάρκεια της μέρας χωρίς καμία διακοπή. Είναι γνωστό και συνηθισμένο ότι οι περισσότεροι ανάβουν το κλιματιστικο το πρωί ,το ξεχνούν και λειτουργεί ως το βράδυ κλείνοντας το όταν πάνε για ύπνο, όμως αυτό είναι πραγματικά καταστροφικό τόσο για την υγεία όσο και για την τσέπη σας. Με αυτό το τρόπο το μόνο που καταφέρνετε είναι αυξήσετε κατακόρυφα την κατανάλωση ενεργείας. Ναι, σίγουρα εξασφαλίζετε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης παρ’ όλα αυτά δεν παύει να έχουμε να κάνουμε με μια αλόγιστη χρήση και κυρίως με μια κακή συνήθεια που θα πρέπει να προσπαθήσετε συνειδητά να αλλάξετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *